Вегански таратор

Дата: 17.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г орехи
2 краставици
2 скилидки млечен чесън
1 връзка копър
1 ч. л. сол
50 мл олио
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Вегански тараторОрехите се заливат с 800 мл студена вода и се оставят да се накиснат за едно денонощие. След това се отцеждат и се изплакват под течаща вода.
2
Вегански таратор 2Прехвърлят се в шейкър кана, заливат се с 1 л ледена вода и се смилат. Прецежда се. Ако е нужно, се долива още вода.
3
Вегански таратор 3Прибавят се лимоновият сок, олиото и солта и пак се смила. Прибира се в хладилник.
4
Вегански таратор 4Краставиците се белят и се режат на малки кубчета, чесънът се бели и се намачква на паста с малко сол, а копърът се наситнява.
5
Вегански таратор 5Към охладеното ядково мляко се прибавят краставиците, копърът и чесънът.
6
Вегански таратор 6Готовият таратор се прибира в хладилник поне за 1 час преди поднасяне.


Съвет:
Ако искате ядковото мляко да е с по-гладка консистенция, прецедете сместа през тензух в цедка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2017
Хареса ми рецептата но аз като цяло си оставам привърженик на таратора с мляко, но иначе и тази рецепта е интересна за сетивата! Но понеже аз имах малко лайм и изцедих сока от него и също се получи добра кисела консистенция в комбинацията от лимона и оцета ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта