Виетнамска супа „Фо“

Екзотично постно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
2 стръка праз
2 моркова
30 г пресен джинджифил
1 пръчка канела
1 звезден анасон
1 ч. л. зрънца кориандър
1 ч. л. лют сос „Шрирача“
тъмен соев сос на вкус

за гарниране:
200 г оризови нудли
200 г кафяви печурки
1/4 китайско зеле
1/2 връзка кориандър
сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Виетнамска супа „Фо“
Канелата, звездният анасон, зърната кориандър и нарязаният на кръгчета джинджифил се запичат в загрята тенджера.
2
Виетнамска супа „Фо“ 2
Щом ароматът им започне да се усеща добре, се прибавят нарязаните на дебели шайби праз и моркови. Запичат се за кратко.
3
Виетнамска супа „Фо“ 3
Наливат се 2 л вода и се готви на слаб огън около 40 минути.
4
Виетнамска супа „Фо“ 4
След това се прецежда и се овкусява със соев сос и сос шрирача. Поддържа се горещ.
5
Виетнамска супа „Фо“ 5
Нудлите се варят в кипяща вода до готовност – около 5 минути.
6
Виетнамска супа „Фо“ 6
Гъбите се почистват и се сотират в олио за кратко. Зелето се реже наедро и също се сотира, като се посолява. Кориандърът се наситнява.
7
Виетнамска супа „Фо“ 7
Нудлите, гъбите и зелето се разпределят в купички за сервиране. Налива се бульон и се гарнира с пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: