Вкусни домашни еклери

Източник: Десислава А.
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.10.2016
Вкусни домашни еклери
Вкусни домашни еклери
 
Необходими продукти:
за еклерите:
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
3-4 яйца

за ваниловия крем:
500 мл прясно мляко
5 с. л. брашно
1/2 ч. ч. вода
7-8 с. л. захар
50 г краве масло
3 ванилии



Начин на приготвяне:
1
Водата и олиото се смесват в подходящ съд и се оставят на котлона, докато сместа заври. Добавя се брашното и се бърка няколко минути, докато се получи гъста смес. След това съдът се дърпа от котлона и сместа се оставя да се охлади.
2
Към охладената смес, едно по едно, се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
3
С помощта на лъжица се загребва малко от сместа и се слага в намаслена или застлана с хартия за печене тава, като между еклерите се оставя известно разстояние. Не е необходимо, формата на еклерите да е идеална, защото при печене те се дооформят. Еклерите се пекат около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите.
5
Охладените еклери се разрязват внимателно през средата и се пълнят с крем, с помощта на малка лъжичка. Няма опасност, кремът да се разтече, тъй като с негова помощ, еклерите се слепват.

6
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар.

По желание може да се приготви и заливка от шоколад или карамел.

Получават се около 25-30 еклера.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2021
Рецептата при мен беше неуспешна :( Тестото не се изпече, отвътре всичко беше сурово след изативането им. За съжаление не се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2021
Много хубави ,тази рецепта вече е към менюто ни !
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2020
Бяха невероятни, но следващият път ще сложа една идея повече захар.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2019
Станаха страхоти.Но, ми се получиха 16, тъй-като ги направих по-големи.След, като загребах с лъжица, ги оформих с ръце, така , че да се получат топки.Бяха много вкусни.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2019
Станаха много добре, но не ми излязоха 25, а 15. Може би съм ги направила по-големи.... но кремът стигна точно и много се харесаха вкъщи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: