Ябълков „Наполеон” със сос от нар

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Ябълков „Наполеон” със сос от нар
 
Необходими продукти:
4 листа фини точени кори
1/2 ч. ч. захар
1 нар
1/2 ч. л. канела
2 с. л. нишесте
30–40 мл бърбън
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. захар
2 ябълки
краве масло за намасляване
1 ч. л. канела
3–4 с. л. захар
1 к. ч. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Върху плота се разгъва лист от корите и се намазва с разтопено масло. Захарта се размесва с канелата и с тази смес се поръсва намаслената кора. Покрива се с втори лист и отново се намаслява.
2
Двата листа се разполовяват. Получените половини се налагат една върху друга и отново се разполовяват. Всяка от получените половини се реже така, че да се получат триъгълници.
3
Триъгълниците се поставят в тава. Пекат се за около 7–8 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
4
За плънката в малка тенджерка се кипва водата, захарта и канелата. Ябълките се обелват и почистват от семките, нарязват се на кубчета и се прибавят към кипналия захарен сироп. Варят се под капак 15 минути, сипва се бърбънът, вари се още минута и се дръпва от огъня. Нишестето се разтваря в малко вода, прибавя се към ябълките, разбърква се и плънката се оставя да се охлади.
5
За сиропа от нар в малка тенджерка се кипват водата, плодът от нар и захарта. Ври 10 минути, отстранява се от котлона и се претрива през гевгир.
6
Десертът се сервира, като в чиния се поставя един от изпечените триъгълници. Намазва се обилно с ябълкова плънка и се покрива с втори триъгълник. Накрая се полива със сироп от нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Класическо тирамису
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта