Ябълково сорбе

Известен френски десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2009
Ябълково сорбе
 
Необходими продукти:
2 зелени ябълки - сорт "Грейни Смит"
1 1/2 с. л. зелен чай с мента
100 г захар
30-40 мл вода
50-60 мл лимонов сок
1-2 капки зелена сладкарска боя



Начин на приготвяне:
1
Ябълково сорбе
Ябълките се почистват от дръжките и семето и се нарязват на кубчета.
2
Ябълково сорбе 2
Кубчетата ябълки се изсипват в купа и се поставят във фризер за 30 минути.
3
Ябълково сорбе 3
Захарта се смесва с пакетчето зелен чай с мента, 30-40 мл вода и 50-60 мл лимонов сок и се кипва.
4
Ябълково сорбе 4
След като сместа се охлади, се оцветява с 1-2 капки зелена сладкарска боя и пакетчето чай се отстранява.
5
Ябълково сорбе 5
Изстудените ябълки се пасират в кухненски робот и полученото пюре се разбърква със сиропа. Ябълковото сорбе се замразява във фризер и след това се консумира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: