Юфка кебап

Апетитен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г смляна телешка плешка
40 г смлени орехи
6 фини точени кори
1/4 връзка магданоз
2 глави лук
1 червена печена чушка
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
1/2 ч. л. смлян кимион
сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус
12 бр. дървени шишчета

за соса:
250 г кисело мляко
2 скилидки чесън
2 стръка джоджен
2 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Юфка кебап
Лукът се нарязва на много ситно и се намачква с малко сол.
2
Юфка кебап 2
Печената чушка се пюрира, а магданозът се наситнява.
3
Юфка кебап 3
Каймата се разбърква със смлените орехи, пюрираната чушка, магданоза, кимиона, сол, черен пипер, лука, зехтина и лют пипер.
4
Юфка кебап 4
Една от корите се слага върху плота и се намазва със зехтин, отгоре се поставя втора. Каймата се разпределя в единия край и се навива стегнато руло. Така се приготвят всички.
5
Юфка кебап 5
Всяко руло се нарязва с остър нож на 16 парчета.
6
Юфка кебап 6
Нанизват се по 4 на шишчета и се слагат в тава с незалепващо покритие.
7
Юфка кебап 7
Пекат с в загрята на 230 градуса фурна , с вентилатор (в средата) за около 10–15 минути, докато корите станат златисти.
8
Юфка кебап 8
Джодженът се наситнява, чесънът се стрива на паста с малко сол. Киселото мляко се разбърква с джоджена, чесъна, зехтина и сол на вкус.
9
Юфка кебап 9
Кебапът се сервира горещ с млечния сос.



Съвет:
За да станат по-хрупкави, поставете върху скара в тавата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2017
...Но за това пък многа да публикувам няколко снимки
3.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2017
Изумителна рецепта. Имам желание няколко пъти да напиша "Браво!" /А това много рядко ми се случва/
2.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2017
Много ни хареса рецептата. Вкусно и оригинално!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2017
Сготвих го и много ми хареса, но аз за още по-голяма пикантност му добавих и малко къри и се допълни с другите лютиви агенти :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: