Телешко на грил с шоколадов барбекю сос

Истинска наслада за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г говежди ръмп стек
4 чабати
2 кочана царевица (млечна)
2 глави лук
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване

за соса:
200 г кетчуп
30 г черен шоколад (около 70%)
50 г кафява захар
50 мл кафе еспресо
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. краве масло
2 с. л. ябълков оцет
2 с. л. какао
2 с. л. мед
1 с. л. сос „Уорчестър“
2 ч. л. чили на прах
2 ч. л. бял синап
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос
Чесънът и лукът се наситняват.
2
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос 2
Шоколадът се накълцва. Маслото се загрява и в него, на слаб огън, се запържват лукът и чесънът.
3
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос 3
Добавят се кетчупът, кафявата захар, медът, какаото, кафето, черният шоколад, чилито, сосът „Уорчестър“, ябълковият оцет, сол, черен пипер и леко стрити зърна синап. Сосът се готви 5 минути на слаб огън, като се разбърква, след което се оставя да се охлади.
4
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос 4
Лукът се реже на шайби. Царевицата и лукът се мажат с масло и се изпичат на грил.
5
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос 5
Лукът се накълцва, зърната на царевицата се отделят от кочана с нож.
6
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос 6
Царевицата и лукът се разбъркват и се овкусяват със сол и черен пипер.
7
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос 7
Месото се реже на парчета с дебелина 3–4 см и се намазва с масло. Поръсва се със сол и черен пипер и се пече на силно сгорещен грил за максимум 2–3 минути от всяка страна.
8
Телешко на грил с шоколадов барбекю сос 8
Изпеченото месо се поднася със соса, запечените на грил чабати и салцата с царевица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: