Задушен боб с кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2012
Задушен боб с кисело зеле
 
Необходими продукти:
200 г бял боб от консерва
200 г кисело зеле кисело зеле
1 глава лук
1 морков
1/2 ч. ч. зеленчуков бульон
4 с. л. краве масло
2 с. л. олио
1 стрък мащерка
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Задушен боб с кисело зеле

Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се запържва в олиото за кратко. Прибавя се нарязаният на шайби морков и се оставя да се задушават на слаб огън.


2
Задушен боб с кисело зеле 2

Прибавят се бобът, мащерката и червеният пипер, посолява се и се налива бульонът.

 


3
Задушен боб с кисело зеле 3

Оставя се да се редуцира и се слага киселото зеле, нарязано на тънък жулиен. Похлупва се и се оставя, докато се изпари водата. Накрая се прибавя маслото, разбърква се и се сервира.


 




Съвет: Може да добавите бекон и чоризо.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Не, Руми, зелето не се вари.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Искам да попитам зелето трябва ли да бъде сварено
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: