Запечени картофи с праз и моцарела

Чудесна идея за безмесно ястие, а защо не и гарнитура към печено месо
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 големи стари картофа
4 стръка праз
200 г заквасена сметана
250 г сирене „Моцарела”
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи с праз и моцарела

Картофите се измиват и се почистват с четка. Поставят се в тава, поливат се със зехтин, поръсват се със сол и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час.

 


2
Запечени картофи с праз и моцарела 2

После се разрязват надве по дължина и се издълбават.

 


3
Запечени картофи с праз и моцарела 3

Празът се нарязва на кръгчета с дебелина 0,5 см и се запържва в зехтина, на умерен огън,  докато омекне и започне леко да се карамелизира.

 


4
Запечени картофи с праз и моцарела 4

Дърпа се от огъня и към него се добавят издълбаната част от картофите, заквасената сметана, горчицата, мащерката, сухият чесън, сол и черен пипер.

 


5
Запечени картофи с праз и моцарела 5

С тази смес се пълнят картофите.

 


6
Запечени картофи с праз и моцарела 6

Отгоре се поставя накъсаната моцарела. Пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2019
Не ми допадна
4.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Това е едно разкошно ястие. Направих го няколко пъти. Сложих настъргана кралска печурка и стана още по-вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Много са лесни за приготвяне и ефектни за гарнитура :)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2013
Великолепни!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Великолепни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: