Запеканка с киноа и риба тон

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.04.2015
Запеканка с киноа и риба тон
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. киноа
150 г риба тон (от консерва)
2 ч. ч. гъби
1 с. л. олио
2 глави лук
1/3 ч. ч. краве масло
6 ч. ч. пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
1 яйце
2 с. л. брашно
1/4 ч. ч. галета


Начин на приготвяне:
1
Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете за 5 минути гъбите и лука. Махнете от огъня и оставете настрана.
2
Загрейте около 1-2 с. л. масло и задушете киноата, след което сипете достатъчно бульон, за да покрие киноата. Задушавайте около 30 минути на слаб огън. Овкусете със сол.
3
Смесете гъбите, лука и отцедената риба тон с киноата. Поръсете с черен пипер.
4
Добавете останалото масло, яйцето и брашното, прехвърлете в тава за печене и поръсете с галетата.

5
Запечете за около 30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: