Зелена салата с аспержи и рулца от раци

Аспержите съдържат регулиращи бъбречната дейност вещества - затова са наречени "патрул на бъбреците"
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г рулца от раци
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. гранулиран лук
1 с. л. олио
1 с. л. ябълков оцет
100 г кисело мляко
100 г майонеза
1 зелена салата
6-7 чери домати
6-7 пресни печурки
7-8 бр. аспержи (200 г)
1/2 ч. л. чесново брашно


Начин на приготвяне:
1
Зелена салата с аспержи и рулца от раци
Отрязват се 2-3 см от основата на стъблата на аспержите, а кората на останалата част от стъблата се обелва.
2
Зелена салата с аспержи и рулца от раци 2
Почистените аспержи се нарязват надребно и се слагат в гевгир, който се поставя в тенджера с вряща вода (не трябва да докосва водата). Сваряват се на пара, под капак, след което се изплакват със студена вода.
3
Зелена салата с аспержи и рулца от раци 3
Майонезата, киселото мляко, горчицата и чесновото брашно за дресинга се смесват, поливат се с олио и ябълков оцет и се поръсват с гранулиран лук, копър, магданоз и сол на вкус.
4
Зелена салата с аспержи и рулца от раци 4
След това всички продукти се разбиват с пасатор, докато се получи хомогенна смес. Преди консумация дресингът трябва да престои 5-10 минути.
5
Зелена салата с аспержи и рулца от раци 5
Зелената салата се нарязва на тънки ивици, гъбите - на филийки, рулцата от раци - на колелца. Поставят се в салатиера заедно с аспержите и се разбъркват. Салатата се овкусява с дресинга и се декорира с нарязани на половинки чери домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: