Зелена салата със захаросани орехи

Перфектно овкусена с интересен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г овче сирене
100 г бейби спанак
1 зелена салата
1 краставица
1 радичио
1 връзка магданоз
1/2 връзка пресен лук

за дресинга:
6 с. л. зехтин „Екстра върджин“
3 с. л. сироп от нар
сол на вкус

за орехите:
200 г орехи
30 г кафява захар
1 белтък
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Зелена салата със захаросани орехи
Белтъкът се разбива на пяна с щипка сол и орехите се овалват в него.
2
Зелена салата със захаросани орехи 2
След това се изсипват в тава, застлана с хартия за печене. Поръсват се със захарта и по желание с щипка канела.
3
Зелена салата със захаросани орехи 3
Пекат се в загрята на 120 градуса фурна, без вентилатор – до готовност, като периодично се разбъркват.
4
Зелена салата със захаросани орехи 4
Краставицата се бели и се реже на кубчета.
5
Зелена салата със захаросани орехи 5
Лукът и магданозът се нарязват наситно.
6
Зелена салата със захаросани орехи 6
Зелената салата и радичиото се накъсват.
7
Зелена салата със захаросани орехи 7
Сиренето се реже на кубчета.
8
Зелена салата със захаросани орехи 8
В купа се смесват салатата, радичиото, спанакът, краставицата, лукът и магданозът.
9
Зелена салата със захаросани орехи 9
Сиропът от нар се разбърква със зехтина и сол на вкус.
10
Зелена салата със захаросани орехи 10
Салатата се овкусяват с дресинга и се поднася с кубчета сирене и орехи.
11
Зелена салата със захаросани орехи 11
Съвет:
Количеството на орехите е малко по-голямо от нужното за 6 порции. Останалите може да хапнете като мезе или да гарнирате с тях друга салата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2017
Направих я, но не останах очарована.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: