Желирани яйца

Една хитра идея, с която можете да направите великденската трапеза много красива и специална
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за малиновото желе:
300 г замразени малини
100 г захар
10 г желатин
2 стръка мента

за портокаловото желе:
600 г портокали
100 г захар
10 г желатин
1 щипка сух джинджифил

за къпиновото желе:
300 г замразени къпини
100 г захар
10 г желатин

за крема:
500 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
3 жълтъка
6 с. л. захар
4 с. л. царевично нишесте
2 ванилии



Начин на приготвяне:
1
Желирани яйца

За малиновото желе в касерола се слагат плодовете, поръсват се със захарта, добавя се ментата, наливат се 50 мл вода и се оставя да къкри на слаб огън за 10 минути.

 


2
Желирани яйца 2

Прецежда се и се оставя леко да се охлади. Плодовете не се използват.

 


3
Желирани яйца 3

Желатинът се разтваря в 2 с. л. вода и след това се разтопява в микровълнова фурна. Добавя се към 250 мл от малиновия сок и се налива в силиконови форми с формата на яйце.

 


4
Желирани яйца 4

За желето от портокали се обелват плодовете и се филетират. Месестата част се слага в касерола, добавят се джинджифилът и захарта. Готви се на слаб огън за 10 минути. Прецежда се и се оставя леко да се охлади.

 

 


5
Желирани яйца 5

Желатинът се разтваря в 2 с. л. вода и след това се разтопява в микровълнова фурна. Добавя се към 250 мл от сока на портокалите и се налива в силиконовите форми.

 


6
Желирани яйца 6

За желето от къпини плодовете се слагат в касерола, добавя се захарта, наливат се 50 мл вода и се готви на слаб огън 10 минути. Прецежда се и се оставя леко да се охлади.

 


7
Желирани яйца 7

Желатинът се разтваря в 2 с. л. вода и след това се разтопява в микровълнова фурна. Добавя се към 250 мл от къпиновия сок и се налива в силиконовите форми. Формата се прибира в хладилника за 2–3 часа.

 


8
Желирани яйца 8

Нишестето за крема се разтваря в 20–30 мл от студеното прясно мляко, останалото се загрява в касерола. Към него се добавя захарта. Кипва се и след това се сипва разтвореното нишесте. Слагат се ванилиите, бърка се с тел до сгъстяване.

 


9
Желирани яйца 9

Дърпа се от огъня, прибавят се и жълтъците и се бърка до хомогенизиране.

 


10
Желирани яйца 10

Кремът се оставя да се охлади, покрит с фолио за свежо съхранение.

 


11
Желирани яйца 11

После се разбива с миксер. Сметаната се разбива на пяна с тел. Смесва се с крема.

 


12
Желирани яйца 12

Стегналите желирани яйца се издълбават в средата с помощта на лъжичка и в отворите с пош се сипва от крема.

 



Съвет: Останалият крем може да сложите в чаши и да декорирате с издълбаната част от трите желета.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: