Жирафско руло

Симпатично и много вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
4 яйца
5 с. л. захар
2 с. л. олио
60 мл прясно мляко
1 ванилия
70 г брашно (+ 1 с. л.)
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. какао

за крема:
500 мл прясно мляко
30 г царевично нишесте
1 ванилия
200 г захар


Начин на приготвяне:
1
Жирафско руло
Хартия за печене се изрязва с големината на тавата за печене (38 х 28 см) и се рисува шарка, като на жираф. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с олиото, 1 с. л. от захарта, млякото и ванилията.
2
Жирафско руло 2
Белтъците се разбиват много добре с останалата захар.
3
Жирафско руло 3
Брашното се смесва с нишестето, добавя се към жълтъците и се разбърква до хомогенизиране.
4
Жирафско руло 4
Около 2 с. л. от тестото се смесват с 1 с. л. брашно и 30 г от белтъците.
5
Жирафско руло 5
Сместа се сипва в пош и с нея се рисува върху обърнатия лист хартия по контурите.
6
Жирафско руло 6
Пече се 1 минута в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
7
Жирафско руло 7
Към останалото тесто се добавя какаото и се разбърква.
8
Жирафско руло 8
Малко по малко се прибавят и белтъците, като внимателно се разбърква с шпатула.
9
Жирафско руло 9
Тестото се сипва в тавата върху изпечената шарка и се заглажда.
10
Жирафско руло 10
Пече се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
11
Жирафско руло 11
Навива се и се оставя, да се охлади.
12
Жирафско руло 12
Захарта за крема се сипва в подходящ съд и се оставя на умерен огън, да се карамелизира.
13
Жирафско руло 13
Нишестето се разтваря в част от студеното мляко.
14
Жирафско руло 14
Останалото мляко се затопля леко и се налива, малко по малко, към карамела.
15
Жирафско руло 15
Щом карамелът се разтвори, се прибавят нишестето и ванилията, и се бърка, докато се сгъсти. След това кремът се оставя да се охлади за 3 часа и се разбива с телена бъркалка.
16
Жирафско руло 16
Рулото се намазва с крема и се завива.

17
Жирафско руло 17
Оставя се поне 30 минути в хладилник и след това се нарязва.


Съвет:
Колкото по-дълго време престои рулото в хладилник, толкова по-стегнат става кремът.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2016
Вкусно,усеща се доста карамеления крем.
11.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Страхотно руло. И много вкусно.
10.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
9.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2015
Замених нишестето с царевично брашно. Добре се получи.
8.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Да, Надя, може да използваш брашно, но имай предвид, че е възможно да се наложи, в крема да сложиш 60 г.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: