Хрупкави и вкусни


0
95012

Родината им е Мексико, а най-близките им роднини по семейна линия са тиквата и пъпешът. Имат богато приложение в кулинарията и са отличен източник на калий, витамини и фолиева киселина. Притежават противовъзпалителни и отводняващи свойства.

Вкусът им е неутрален, което ги прави идеални за леки предястия.
Партнират си отлично с месо, риба, яйца и сирене.
Могат да се бланшират, да се сварят на пара, да се изпекат на грил или да се изпържат.
Подходящи са за гарниране на пица, като допълнение в ризото или към зеленчукова салата със спагети, а може да ги превърнете и в мусака или огретен.

У нас безспорно най-популярни са пържените тиквички със заливка от кисело мляко с копър и чесън, но има и безброй други вкусни начини да им се насладите.

Опитайте нашите предложения.

Pinterest
Коментари (0)



137 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Пица от тиквички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта