Хрупкави и вкусни


0
94405

Родината им е Мексико, а най-близките им роднини по семейна линия са тиквата и пъпешът. Имат богато приложение в кулинарията и са отличен източник на калий, витамини и фолиева киселина. Притежават противовъзпалителни и отводняващи свойства.

Вкусът им е неутрален, което ги прави идеални за леки предястия.
Партнират си отлично с месо, риба, яйца и сирене.
Могат да се бланшират, да се сварят на пара, да се изпекат на грил или да се изпържат.
Подходящи са за гарниране на пица, като допълнение в ризото или към зеленчукова салата със спагети, а може да ги превърнете и в мусака или огретен.

У нас безспорно най-популярни са пържените тиквички със заливка от кисело мляко с копър и чесън, но има и безброй други вкусни начини да им се насладите.

Опитайте нашите предложения.

Pinterest
Коментари (0)



247 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Фритата с гъби и праз
Николай Цветков се регистрира в сайта.
Masa Mara се регистрира в сайта.
Sonya Yankova се регистрира в сайта.
Bubbollynna се регистрира в сайта.
Gospodin Slavov се регистрира в сайта.
Биска Стайко коментира рецептата Кейк с ананас и кокос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта