Агнешко с кумкуат в меден сос

Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2005
Агнешко с кумкуат в меден сос
 
Необходими продукти:
700-800 г агнешко месо без кости
300-350 г кумкуат
2 глави лук
1 кубче телешки бульон
4-5 с. л. зехтин
3 с. л. мед
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. смлян кимион


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с кумкуат в меден сос
Месото се изчиства от тлъстините. Нарязва се на малки късове. Запържва се до златисто в предварително загретия зехтин, поставя се нарязаният наедро лук и се задушава на тих огън под капак.
2
Агнешко с кумкуат в меден сос 2
На 20-тата минута се подправя с джинджифила, кориандъра, кимиона и куркумата. Добавят се медът, телешкият бульон, 200 мл топла вода, почистените от семето кумкуати. Задушава се още 30 минути под капак. Сервира се с кус-кус.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: