Асманлии

Дата: 10.08.2002
Източник: Бон Апети
Асманлии
 
Необходими продукти:
200 г фиде
100 г настърган шам фъстък
5 с. л. нишесте
2 с. л. пудра захар
1 с. л. розова вода
1 в. ч. сухо мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
 

Начин на приготвяне:
1
АсманлииНишестето се разтваря в 1/2 ч. ч. студена вода. Сухото мляко се разтваря в 2 чаши вода и се кипва. Добавя се розова вода и щом кипне, се сгъстява с нишестето.
2
Асманлии 2Фидето се залива с малко олио, начупва се леко, слага се в алуминиеви формички и се пече 3-4 минути при температура 270 градуса.
3
Асманлии 3След това във формата се слага крем, отгоре се поставя друго изпечено фиде и десертът се изважда от формите.
4
Асманлии 4Залива се със захарен сироп, поръсва се с шам фъстък и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта