„Бедняшки” кюфтета

Дата: 23.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кашкавал (от краве мляко)
100 г сирене „Грана падано”
100 г сирене „Пекорино”
4 яйца
4 филии хляб
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
черен пипер и индийско орехче на вкус
олио за пържене на маслена баня
за соса:
400 г домати на кубчета (от консерва)
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
„Бедняшки” кюфтетаСирената се настъргват.
2
„Бедняшки” кюфтета 2Хлябът се смила, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
3
„Бедняшки” кюфтета 3Сирената се смесват с чесъна, наситнения магданоз, хлебните трохи, яйцата, индийско орехче и черен пипер на вкус. Разбърква се добре.
4
„Бедняшки” кюфтета 4От сместа се оформят кръгли кюфтета и се прибират в хладилник за около час.
5
„Бедняшки” кюфтета 5След това се пържат на маслена баня и се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.
6
„Бедняшки” кюфтета 6Наситнените лук и чесън за соса се запържват в сгорещения зехтин.
7
„Бедняшки” кюфтета 7Добавят се доматите, готви се около 5 минути и се подправя със сол, черен пипер, захар и риган.
8
„Бедняшки” кюфтета 8Кюфтета се сервират с доматения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта