Бифтек с ябълка и канела

Гост: Петър Атанасов, готвач на ресторант "Левента", град Русе
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г кайма (70% телешка, 30% свинска)
30 г бекон
1/2 ябълка
1/2 стрък зелен лук
2-3 стръка магданоз
кайсия и фурма за гарниране
50 г брашно
10 г пудра захар
5 г канела


Начин на приготвяне:
1
Бифтек с ябълка и канела
Ябълката се почиства от семките и се нарязва на шайби.
2
Бифтек с ябълка и канела 2
Една шайба ябълка се слага в сух тиган и се изпича от двете страни.
3
Бифтек с ябълка и канела 3
Каймата се смесва с нарязания на малки кубчета бекон.
4
Бифтек с ябълка и канела 4
След това се прибавят нарязаните наситно зелен лук и магданоз и се омесва добре.
5
Бифтек с ябълка и канела 5
Половината от сместа се слага в метален пръстен.
6
Бифтек с ябълка и канела 6
Канелата, захарта и брашното се смесват и втората шайба ябълка се овалва в приготвената суха панировка.
7
Бифтек с ябълка и канела 7
Панираната ябълка се поставя върху каймата в пръстена.
8
Бифтек с ябълка и канела 8
Отгоре се покрива с останалата част от каймата.
9
Бифтек с ябълка и канела 9
Металният пръстен се изважда и така приготвеният бифтек се пече 50 минути в предварително загрята до температура 150 градуса фурна.
10
Бифтек с ябълка и канела 10
Бифтекът се поднася върху канапе от изпечената ябълка и се украсява с кайсията и фурмата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: