Боб по манастирски

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2003
Боб по манастирски
 
Необходими продукти:
250-300 г зрял фасул
1 морков
1 глава кромид лук
3 печени червени чушки
2-3 стерилизирани домата
50 мл олио
2-3 листа целина
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. сух магданоз (2-3 стръка пресен)
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Боб по манастирски
Фасулът се накисва от вечерта, изплаква се и се залива с вода. Изчаква се да кипне, водата се изхвърля и се залива с 2 л студена вода. Слагат се нарязаните лук (наситно) и морков (на малки кубчета) и се вари, докато фасулът омекне.
2
Боб по манастирски 2
Ако е нужно, в сварения фасул се долива гореща вода. Прибавят се олиото, нарязаните домати и чушки и се овкусява със солта. Вари се на тих огън около 20 минути и се овкусява с джоджена, магданоза и накълцаната целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: