Тиквена супа с къри

Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2003
Тиквена супа с къри
 
Необходими продукти:
1 тиква (400-500 г)
200 мл растителна сметана
1 глава кромид лук
1 голям картоф
2 ивици кора портокал
50 г маргарин
2 кубчета зеленчуков бульон
2 с. л. белени тиквени семки
1 ч. л. къри
чили сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквена супа с къри
Тиквата се измива, кората се обелва с нож и месестата част се нарязва на едри кубчета. Картофът също се реже на кубчета, а тиквените семки се запичат на сух тиган.
2
Тиквена супа с къри 2
Лукът се нарязва наситно, задушава се под капак на тих огън в маргарина и се прибавят кубчетата тиква и картофи. Налива се 1 1/2 л гореща вода и се вари 20-30 минути на тих огън. Натрошават се кубчетата бульон, овкусява се с настърганата или накълцана кора от портокал и се оставя да ври още 5-10 минути.
3
Тиквена супа с къри 3
Сварените тиква и картофи се пюрират, овкусяват се с кърито, гарнират се с половината от сметаната и се разбъркват. При сервиране ветрилообразно в супата се слагат тиквени семки и капки чили сос и върху всяка от семките се капва по капка сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: