Бохемски гъбен гулаш

Дата: 30.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г печурки
250 г гъби „Кладница“
250 г гъби „Портабела“
10 г сухи манатарки
1 морков
150 г глава целина
2 картофа
1 глава лук
40 г краве масло
1 ч. л. доматен концентрат
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
5 зрънца хвойна
1, 2 л пилешки бульон
200 мл вода
200 г заквасена сметана
1 връзка копър
1 стрък девесил
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бохемски гъбен гулаш Лукът се наситнява, морковът и целината се нарязват на кубчета и всички зеленчуци се запържват в маслото.
2
Бохемски гъбен гулаш  2Добавят се доматеният концентрат и червеният пипер. Запържват се закратко. Налива се бульонът, слагат се дафиновият лист и нарязаните на кубчета картофи и се оставят да се задушат под капак за 10 минути.
3
Бохемски гъбен гулаш  3Тогава се прибавят измитите и нарязани наедро гъби и счуканите зрънца хвойна. Налива се и водата. Оставят се под капак за още 15 минути.
4
Бохемски гъбен гулаш  4Заквасената сметана се разбива с един черпак от гулаша, след това се сипва в тенджерата. Подправя се с наситнените копър и девисил, черен пипер и се посолява.
5
Бохемски гъбен гулаш  5По желание гулашът се поднася с препечени филии.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Много вкусен и ароматен гулаш. Моя стана малко по-воден.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2014
стана много вкусно :))))
3.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Този Гъбен гулаш стана превъзходен.За доказателство моят мъж каза : \" До сега такъв гулаш не съм!\" :)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
Прекрасна рецепта, но имам питане: 1. От къде да взема гъби портабела? 2. Какво е бохемското :-:) 3. Ако дафиновия лист не е \"Котани\"? Уф, много съм тъп... Рекламата издържа много неща. 4. Има ли хвойна \"Котани\" и къде се намира? Скъпи приятели,моля ви , не прекалявайте реклами и не правете всичко комерсиално. Има хора, като мен , които ви възприемат като едни слънчеви млади хора, които споделят с нас, аматьорите своя опит и познания, не за пари. Опитайте се да не ни разваляте илюзията, колкото е ви е възможно, за да не ни загубите като публика, която ви гледа е се налага да се местите в различни ТВ за нисък рейтинг. ИЗВИНЕНИЯ ! /знам, че е илюзия, но ви обичам, а без мечти и илюзии, как се живее?/ Моля ви !
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
Звучи съблазнително! Ще го пробвам в дните на пост. Благодаря ви!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта