Чътни от смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресни смокини
2 глави червен лук
30 г пресен джинджифил
200 г кафява захар „Мусковадо“
200 мл ябълков сайдър
120 мл балсамов оцет
2 с. л. зехтин „Помаче“
сокът и кората от 1 лимон
1/4 ч. л. звезден анасон
2 щипки канела
2 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Чътни от смокини
Лукът се нарязва на полумесеци, джинджифилът се обелва и се настъргва.
2
Чътни от смокини 2
Смокините се почистват и се нарязват на половини, ако са малки или на четвъртини, ако са големи.
3
Чътни от смокини 3
Лукът се запържва в зехтина, докато започне да се карамелизира. Добавят се джинджифилът, смокините, ябълковият сайдър, балсамовият оцет, захарта, настърганата кора от лимона и сокъ му, звездният анасон, канелата и индийското орехче. Сместа се вари на слаб огън 1 час.
4
Чътни от смокини 4
Готовото чътни се сипва в два малки буркана от 250 г и може да се съхранява до 1 седмица в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: