Чътни от смокини

Дата: 02.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресни смокини
2 глави червен лук
30 г пресен джинджифил
200 г кафява захар „Мусковадо“
200 мл ябълков сайдър
120 мл балсамов оцет
2 с. л. зехтин „Помаче“
сокът и кората от 1 лимон
1/4 ч. л. звезден анасон
2 щипки канела
2 щипки индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Чътни от смокиниЛукът се нарязва на полумесеци, джинджифилът се обелва и се настъргва.
2
Чътни от смокини 2Смокините се почистват и се нарязват на половини, ако са малки или на четвъртини, ако са големи.
3
Чътни от смокини 3Лукът се запържва в зехтина, докато започне да се карамелизира. Добавят се джинджифилът, смокините, ябълковият сайдър, балсамовият оцет, захарта, настърганата кора от лимона и сокъ му, звездният анасон, канелата и индийското орехче. Сместа се вари на слаб огън 1 час.
4
Чътни от смокини 4Готовото чътни се сипва в два малки буркана от 250 г и може да се съхранява до 1 седмица в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта