Чорбаджийска пърженица

Дата: 24.02.2004
Източник: Бон Апети
Чорбаджийска пърженица
 
Необходими продукти:
1/2 кг свинско бон филе
2-3 стръка магданоз
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. универсална подправка
50 мл бяло вино
50 г краве масло
10-15 печурки
1 глава червен кромид лук
1 краставица
2 печени червени чушки
2 домата
4 яйца
100 г сирене
люти чушки по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Чорбаджийска пърженица
От месото се отделят ципите, нарязва се на равномерни кубчета и се овкусява със солта и пипера. Запържва се до златисто в сгорещеното масло, прибавят се нарязанит наедро краставица и гъби и се разбърква. Пържи се около 5 минути, като от време на време се разбърква, и се слага нарязаният на полумесеци лук.


2
Чорбаджийска пърженица 2Доматите се обелват на тънки лентички, така че по-късно кората да се използва за декорация. Месестата им част се нарязва наситно и се поставя при пърженицата. Залива се с виното, разбърква се и се изчаква виното да се изпари.
3
Чорбаджийска пърженица 3Прибавят се нарязаните чушки, овкусява се с вегетата, солта и пипера и силата на котлона се намалява. Пържи се още 3-4 минути, натрошава се сиренето и се разбърква.
4
Чорбаджийска пърженица 4В пърженицата се правят вдлъбнатини и в тях се слагат яйцата. Изчаква се да се забулят и се поръсва с накълцания магданоз.
5
Чорбаджийска пърженица 5Ястието се поднася на масата направо с тигана, като на всяка порция се пада по 1 яйце. По желание може да се предложат няколко люти чушлета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта