Свински гърди с нахут

Дата: 10.02.2004
Източник: Бон Апети
Свински гърди с нахут
 
Необходими продукти:
250-300 г свински гърди
500 г нахут
2-3 печени червени чушки
6-7 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 с. л. оцет
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински гърди с нахутНахутът се приготвя подобно на фасула, като от предния ден се накисва в хладка вода. След като набъбне, водата му се сменя и се вари, докато омекне. Ако е необходимо да се долее вода, тя трябва да е хладка. В случай че се използва тенджера под налягане, времето за варене е около 20 минути.
2
Свински гърди с нахут 2Свинските гърди се обезкостяват, нарязват се на малки кубчета и се запържват заедно с костите под капак в силно загрятото олио до зачервяване. Добавят се нарязаните наситно чушки и чесънът, разбърква се и се пържи около минута. Поръсва се с червения пипер, солта и кимиона, разбърква се, оттегля се от котлона и костите се отстраняват.
3
Свински гърди с нахут 3Свареният нахут се изцежда, след което се пасира или се смила. Прибавя се към запърженото месо и се пържи 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Сипват се оцетът и около 1/2 ч. ч. вода и се разбърква още няколко пъти. Свинските гърди с нахут се сервират в глинени гювечета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта