Ризото със зеленчуци

Гост: Тони, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2004
Ризото със зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз
3 глави кромид лук
2 зелени чушки
2 моркова
150 г едри пресни печурки
150 г розички броколи
150 г розички карфиол
1-2 с. л. олио
2 кубчета пилешки бульон
1 ч. л. джоджен



Начин на приготвяне:
1
Ризото със зеленчуци
Лукът се реже наситно, запържва се около 1/2 минута в сгорещеното олио и се добавят нарязаните на дребни кубчета чушки и моркови. Запържва се около минута, залива се с 1-2 с. л. вода и се слагат розичките броколи, карфиолът и нарязаните печурки.
2
Ризото със зеленчуци 2
Задушава се, докато зеленчуците поомекнат и се овкусява с подправките. Прибавя се изчистеният и измит ориз и се натрошават кубчетата бульон. Залива се с 3 ч. ч. вода, разбърква се и се захлупва.
3
Ризото със зеленчуци 3
След като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2017
много добра рецепта! Благодаря! От мен добавих и пилешки филенца пак по Ваша рецепта ;) https://www.bonapeti.bg/recepti/pileshki-bonfileta-na-tigan/
2.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
уникален вкус :)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2013
Вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: