Домашни дюнери

Дата: 01.07.2015
ТИТЛА: Чирак
Домашни дюнери
 
Необходими продукти:
1/2 пакетче мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
200 мл вода
брашно
400 г телешко (свинско, пилешко) месо
1 домат
2-3 кисели краставички
пържени картофки
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. картофено пюре
10 г чесън на прах (1 пакетче)
1 ч. л. кимион
2 с. л. пържен лук
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се накълцва наситно. Пече се с малко мазнина на фурна или плоска скара. Желателно е да се разбърква от време на време.
2
Тестото се замесва като към брашното се прибавят солта, захарта, маята и водата. Оформят се топки с големината на яйце. Разточват се много натънко. Пекат се на сач, а може и в тиган, но с малко мазнина. След като са изпечени се покриват, за да омекнат.
3
Приготвя се сос, като майонезата се смесва с киселото мляко и картофеното пюре. Добавят се кимионът и чесънът, и се разбърква добре с телена бъркалка.
4
Във всяка питка се слага от соса. Добавят се месо, пържени картофи, пържен лук, нарязан домат и наситнени краставички.
5
Дюнерът се завива, като долната част на питката се прегъва навътре, за да не потече сос. След това се навива като палачинка. По желание може да се добавят накълцани прясно зеле или маруля.


Съвет:
Питките за дюнера може да намажете с малко масло, за да се отпуснат още.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта