Дребна морска риба а ла мартеник

Дата: 25.06.2005
Източник: Бон Апети
Дребна морска риба а ла мартеник
 
Необходими продукти:
500 г сафрид
1 домат
1 глава лук
1 люта чушка
30 г краве масло
1 ч. ч. ориз
черен пипер и сол на вкус
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Дребна морска риба а ла мартеникЛукът се нарязва наедро, чушката – наситно. Запържват се в предварително загрят зехтин.
2
Дребна морска риба а ла мартеник 2Доматът се нарязва наситно и се прибавя към запържения лук. Овкусява се с лимонов сок, черен пипер и сол. Наливат се 4 ч. ч. вода и се оставя да поври около 10 минути.
3
Дребна морска риба а ла мартеник 3След това се прибавя почистеният сафрид и се вари около 10-15 минути.
4
Дребна морска риба а ла мартеник 4Оризът за гарнитурата се изсипва в кипнала вода и се вари до готовност. След това се разбърква с маслото и се сервира като гарнитура към рибките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта