Еклери с крем ванилия

Дата: 12.05.2015
Източник: КРИСТИНА
ТИТЛА: Чирак
Еклери с крем ванилия
 
Необходими продукти:
за еклерите:
150 г брашно
75 г краве масло
3 к. л. захар
1 к. л. сол
250 мл вода
за крема:
500 мл прясно мляко
1 ч. ч. захар
6-7 с. л. брашно
1 ванилия
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Първо приготвяме пареното тесто за еклерите, като слагаме водата, захарта, солта и маслото на слаб огън, докато сместа заври.
2
Постепенно се добавя брашното и се бърка, до пълно отлепяне на тестото от стените на съда. Съдът се дърпа от огъня и тестото се оставя, да се охлади.
3
След това, едно по едно, се добавят яйцата, като се разбърква (най-добре с миксер с бъркалки за тесто), до получаване на хомогенна смес.
4
От сместа се оформят еклери и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, като по време на печене, фурната не се отваря. Готовите еклери се оставят, да се охладят.
5
Крема приготвяме, като слагаме млякото да заври, подслаждаме го и добавяме брашното, размито във вода. Бърка се, до получаването на гладък крем. Добавят се маслото и ванилията, и се охлажда.
6
Еклерите се пълнят с крема и се поднасят.

Да ви е сладко!

Съвет:
Еклерите се пълнят с крема, след като и еклерите и кремът са напълно изстинали.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Любим десерт!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2015
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта