Глазирани моркови

Дата: 19.02.2013
Източник: Бон Апети
Глазирани моркови
 
Необходими продукти:
2 връзки големи моркови
1 люта чушка „Пеперончини”
3 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 с. л. винен оцет
1 с. л. бахарат
2 с. л. светла кафява захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Глазирани моркови
Морковите се измиват, обелват, като част от зелените дръжки се оставят.

 


2
Глазирани моркови 2
В купа се смесват зехтинът, кафявата захар, оцетът, стритото пеперончино, бахарат, сол и черен пипер.

 

 

 


3
Глазирани моркови 3
Морковите се разрязват наполовина, поставят се в плитка тава с незалепващо покритие, намазват се добре с ароматната смес и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2013
Рецептата е една от любимите ми за моркови!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта