Голям геврек с яйца, бекон и чедър

За истински богата закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
1/2 пакетче суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
125 мл прясно мляко
20 г краве масло

за гарниране:
5 яйца
9 лентички бекон
80 г сирене „Чедър“
80 г кашкавал
40 г краве масло (+ за намазване)


Начин на приготвяне:
1
Голям геврек с яйца, бекон и чедър
Тестото се приготвя, като маята се смесва със захарта, залива се с около 50 мл топла вода и се оставя да шупне.
2
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 2
В купа се смесват брашното, солта, прясното мляко, разтопеното масло и шупналата мая.
3
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 3
Замесва се меко тесто, което да не се лепи по пръстите. Оставя се да втаса в покрита купа.
4
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 4
Готовото тесто се разточва на правоъгълник и краищата се изрязват с нож за пица.
5
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 5
От тестото се изрязват 9 триъгълника.
6
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 6
Подреждат се в кръгла силиконова форма, така че острите им краища да стърчат навън, а в средата на тавата да остане дупка.
7
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 7
Яйцата се изпържват в сгорещеното масло, като хубаво се разбъркват.
8
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 8
Кашкавалът и чедърът се нарязват на тънки ленти.
9
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 9
Върху всеки триъгълник се поставя лента бекон. В основата на триъгълниците, в кръг, се сипват бърканите яйца.
10
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 10
Върху яйцата се слагат сирената.
11
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 11
Краищата на триъгълниците се прехлупват навътре, и леко се подпъхват, така че да се образува голям геврек.
12
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 12
Геврекът се намазва отгоре с разтопено масло.
13
Голям геврек с яйца, бекон и чедър 13
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: