Канелони "Мериленд"

Дата: 09.12.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 мл прясно мляко
200 г брашно
4 яйца
1 щипка захар
1 щипка сол
за плънката:
300 г рулца от раци
100 г замразен спанак
50 г масло
200 мл прясно мляко
1/2 стрък праз
3-4 с. л. бяло вино
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. естрагон
1/2 ч. л. куркума
за соса:
200 мл готварска сметана
100 мл гореща вода
100-200 г кашкавал
1 кубче пилешки бульон
1 с. л. доматено пюре
1/2 ч. л. естрагон
1 щипка куркума

Начин на приготвяне:
1
Канелони Яйцата, млякото, солта и захарта се разбиват за 1 минута с миксер. Постепенно се добавя и брашното.
2
Канелони Тестото се разпределя в 2 намазнени и набрашнени продълговати тави. Пече се 5-8 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
3
Канелони Лукът се нарязва наситно и се запържва за 30 секунди в предварително загрятото масло. След това се налива виното, изчаква се да се редуцира и се поръсва брашното.
4
Канелони Разбърква се, налива се прясното мляко и се бърка, докато се получи гъста хомогенна смес. Добавят се наситнените рулца от раци и спанакът. Разбърква се добре, като леко се загрява, ароматизира се с естрагон и куркума.
5
Канелони Всяка от готовите тестени платки се разрязва на 6 еднакви правоъгълника. Върху тях се разпределя плънката и се завиват на рулца. Нареждат се в намазнена йенска тава, като краищата остават отдолу.
6
Канелони Бульонът се стрива и се разтваря в горещата вода. Като се разбърква, се налива сметаната, добавят се доматеното пюре, естрагонът и куркумата. Канелоните се заливат със соса и се покриват с настърган кашкавал. Пекат се 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта