Каноли с рикота и ванилов крем

Дата: 16.04.2012
Източник: Бон Апети
Каноли с рикота и ванилов крем
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
1 яйце (размер L)
30 г пудра захар
50 г краве масло (свинска мас)
2 с. л. бял винен оцет
2 с. л. вино „Марсала”
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. какао
1 ч. л. инстантно кафе
белтък за намазване
олио за пържене на маслена баня
за крема:
750 г сирена „Рикота”
80 г захаросани плодове
250 г пудра захар
за сладкарския крем:
300 мл прясно мляко
50 г захар
3 жълтъка (от яйца размер L)
80 г краве масло
1 с. л. брашно (с връх)
1 с. л. нишесте (с връх)
1 ванилия
за украса:
пудра захар за поръсване
коктейлни череши
 

Начин на приготвяне:
1
Каноли с рикота и ванилов крем
Сиренето „Рикота” се поставя в цедка, за да се отцеди и се прибира в хладилник.

 


2
Каноли с рикота и ванилов крем 2
Всички сухи съставки за тестото се пресяват в купа. Към тях се прибавят маслото, марсалата, оцета и яйцето. Замесва се меко тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 минути, да почине.

 


3
Каноли с рикота и ванилов крем 3
След като тестото се охлади, се разточва на тънка кора, от която с чаша или ринг се оформят кръгове.

 


4
Каноли с рикота и ванилов крем 4
После се завиват около метални тръбички, като краищата се намазват с разбит белтък.

 


5
Каноли с рикота и ванилов крем 5
Пържат се в сгорещено олио на маслена баня, на 180 градуса или във фритюрник. В съда се слагат по 2–3, за да не пада температурата на мазнината. След като са готови, се оставят върху салфетка, за да изстинат и да се отцедят от мазнината. Фунийките се отстраняват внимателно. Канолите се оставят настрана и непосредствено преди сервиране се пълнят с крем.

 

 

 


6
Каноли с рикота и ванилов крем 6
Захарта, жълтъците, брашното и нишестето за крема се смесват в купа. Прибавя се млякото и сместа се слага на котлона, на слаб огън. Бърка се докато се получи гъст крем. Ароматизира се с ванилията. Когато леко се охлади, към него се слага нарязаното на кубчета студено масло.

 


7
Каноли с рикота и ванилов крем 7
Сиренето се претрива през цедка. След това се смесва с пудрата захар и се разбърква с шпатула. Смесва се със студения крем и нарязаните на малки кубчета захаросани плодове.

 


8
Каноли с рикота и ванилов крем 8
Кремът се прехвърля в пош и с него се пълнят хрупкавите каноли.

 


9
Каноли с рикота и ванилов крем 9
В двата края на канолите, върху крема, се слагат разполовени коктейлни череши. Поръсва се с пудра захар.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта