Крекери с ким

Доказателство, как домашноприготвените са най-добрите
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2013
Крекери с ким
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. грис от твърда пшеница
80 г краве масло
1 ч. л. ким
1/2 ч. л. сол
сол и грис за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Крекери с ким

Маслото се разтопява. В купа се смесват брашното, грисът, солта и кимът. Налива се маслото и се слага 150–200 мл хладка вода.

 


2
Крекери с ким 2

Омесва се меко тесто.

 


3
Крекери с ким 3

Разточва се на тънка кора между два листа пергаментова хартия и от него се оформят крекери с правоъгълна форма с помощта на нож за пица. Набождат се леко с вилица и се поръсват със сол и малко грис, за да са по-хрупкави.

 


4
Крекери с ким 4

Поставят се в 2 тави, върху силиконови килими или върху пергаментова хартия и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто, за около 15 минути.


 






Съвет: От тези продукти излизат 40 крекера.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2014
супер са може и да не е с ким ако не обичате може да е чисто може с малко морска сол.
6.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
яко
5.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2013
Домашното си е домашно :) А с маслини и риган, стават още по-вкусни :)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2013
Страхотни са наистина. Ужаят на масло и ким. Аз лично като любител на подправките бих увеличила количеството на кима и солта.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2013
невероятни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: