Крем карамел с тиква

Дата: 19.12.2002
Източник: Бон Апети
Крем карамел с тиква
 
Необходими продукти:
500 г тиква
600 мл прясно мляко
4 яйца
300 г захар
1 пакетче ванилия
1/2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Крем карамел с тикваТиквата се обелва, нарязва се и се сварява. След това се отцежда от водата и се пасира.
2
Крем карамел с тиква 2Половината от захарта се карамелизира в тиганче (без да загаря) и с нея се облива дъното на формички за крем карамел.
3
Крем карамел с тиква 3Яйцата се разбиват с останалата захар, прясното мляко, ванилията и канелата. Към тях се добавя пюрираната тиква. Сместа се излива върху карамелизираната захар. Формичките се поставят в тава, в която се налива вода, така че да достига до половината от стената на формичките.
4
Крем карамел с тиква 4Кремът се пече в предварително загрята до температура 160 градуса фурна около 60-90 минути. След като се охлади, се обръща в чиния, в която са сложени обелени резени портокал, и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2016
Вкусно предложение.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Получи се - вкусно и с гладък крем!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
здравейте,рецептата е срахотна но на мен като цяло крем карамела винаги ми става на шупли.Защо незнам правя всичко по рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта