Крем супа от аспержи с пармезан

Дата: 24.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка зелени аспержи
1 л пилешки бульон
2 с. л. краве масло
2 глави лук
1 скилидка чесън
100 мл животинска сметана
50 г сирене „Пармезан”
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от аспержи с пармезанВръхчетата на аспержите се отрязват и се оставят настрана.
2
Крем супа от аспержи с пармезан 2Стъблата се белят и нарязват.
3
Крем супа от аспержи с пармезан 3Наситненият лук се запържва в маслото.
4
Крем супа от аспержи с пармезан 4Добавят се наситненият чесън и аспержите.
5
Крем супа от аспержи с пармезан 5Налива се бульонът и се готви 20 минути.
6
Крем супа от аспержи с пармезан 6Връхчетата се бланшират в бульона и се изваждат.
7
Крем супа от аспержи с пармезан 7Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Крем супа от аспержи с пармезан 8Супата се пюрира.
9
Крем супа от аспержи с пармезан 9Прецежда се.
10
Крем супа от аспержи с пармезан 10Поднася се с настъргания пармезан и връхчетата от аспержите.





Съвет:
Пилешкият бульон може да се замени със зеленчуков.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Чудесна супичка, горещо е препоръчвам! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/05/grune-spargelcremesuppe-mit-parmesan.html
7.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2015
Направих я с бели аспержи и пак се получи с чудесен вкус! Благодаря за хубавата рецепта!
6.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2015
Ани, ние използваме домашно приготвен бульон и препоръчваме да се използва такъв, но ако нямаш такава възможност, разбира се може да използваш и готов бульон на кубчета. Една връзка аспержи е приблизително 500 г.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Стана наистина много вкусна :) Не очаквах, поради доста препятствия. Моля, уточнете в грамажи колко приблизително трябва да е връзката аспержи, защото при мен явно е била малка и супата стана рядка и не се нуждаеше от прецеждане. Използвах половин литър домашен бульон и половин кубче пилешки. Връхчетата на аспержите станаха горчиви след бланширането и не ставаха за ядене . Използвах чедар вместо памрезан, тъй като го предпочитам и сложих 4 лъжици масло, вместо 2 :)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Пилешкият бульон готов на кубчета ли трябва да бъде или лично сварен?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


367 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта