Крем супа от карфиол и моркови, обогатена със сметана

Дата: 02.11.2009
Източник: Бон Апети
Крем супа от карфиол и моркови, обогатена със сметана
 
Необходими продукти:
50 г глава целина
бял пипер на вкус
1 щипка захар
1 щипка сол
1/5 кубче бульон
20 г краве масло
50 мл бяло вино
15 мл зехтин
100 мл сметана
200 г карфиол
200 г моркови
25 г лук „Шалот“
1/2 морков за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Целината, лукът, морковите и карфиолът се почистват, нарязват се и се задушават в маслото и зехтина. Овкусяват се със солта и захарта. След като омекнат, се налива бялото вино.

2
адушаването продължава до редуцирането на виното и се добавят зеленчуковият бульон, разтворен в 200 мл гореща вода, и сметаната. Сместа се оставя да ври на слаб огън 15 минути. Пюрира се с блендер и се прецежда през фина цедка. Поръсва се с бял пипер.

3
Супата се декорира с нарязаните на фин жулиен моркови, които предварително се бланшират в гореща вода, за да омекнат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта