Крема сирене

Дата: 18.10.2013
Източник: Бистра
ТИТЛА: Чирак
Крема сирене
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
2 с. л. кисело мляко
5 капки мая за сирене
1 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Прясното мляко се сварява.
2
След като истине до степен за подквасване се слагат последователно 2 с. л.кисело мляко,5 капки от мая за сирене,1с. л. сол. Всичко се разбърква добре и се завива. Аз го завивам с одеало за 4 часа.
3
След като минат 4-те часа се отвива и се оставя да отдъхне за около 20 минути. През това време се приготвя гевгир и леко навлажнена цедилка (аз слагам тензух) за прецеждане.
4
Квасената смес се изсипва в цедилката и така се оставя за поне 4-5 часа в зависимост колко сухо искате да е Крема Сиренето.
5
Изважда се от тензуха,аз лично го слагам в кутийка, за да не хваща жълта коричка и в хладилника да се охлади.След това, ако успея да се вредя, го опитвам ;-)
Добър Апетит ...
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта