Кюфтенца от шкембе

Дата: 29.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сварено телешко шкембе
150 г пушен колбас
100 г сирене „Грана падано“
120 мл прясно мляко
5 яйца
4 филии бял хляб
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
1 щипка индийско орехче
1 щипка лют пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно и галета за овалване
олио за пържене на маслена баня
за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. захар
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца от шкембеХлябът се накисва в прясното мляко.
2
Кюфтенца от шкембе 2Свареното шкембе и пушеният колбас се накълцват и се смесват в купа.
3
Кюфтенца от шкембе 3Прибавят се настърганото сирене „Грана падано“ наситнените чесън и магданоз, отцеденият хляб, индийското орехче, лютият пипер, сол и черен пипер на вкус.
4
Кюфтенца от шкембе 4Чукват се три яйца и се разбърква добре. Ако е нужно, се добавя още хляб или галета.
5
Кюфтенца от шкембе 5От сместа се оформят малки топчета, които се овалват в брашно, потапят се в разбити яйца и накрая се овалват в галета.
6
Кюфтенца от шкембе 6Пържат се на маслена баня и се отцеждат от излишната мазнина.
7
Кюфтенца от шкембе 7Чесънът за соса се накълцва, а лукът се реже на кубчета. Запържват се в зехтина, сипват се доматите и се готви около 10 минути на слаб огън.
8
Кюфтенца от шкембе 8Съдът се дърпа от котлона и сосът се овкусява със сол и захар. Кюфтенцата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


438 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта