Кюфтета на пара

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Кюфтета на пара
 
Необходими продукти:
300 г телешка кайма
1 филия бял хляб
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 малка глава лук
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Средата от хляба се потапя в млякото, изстисква се и се прибавя към каймата. След това се добавя настърганият на ситно ренде лук, посолява се и се размесва добре.
2
С мокри ръце се оформят кюфтенца, които се поставят върху решетка или уред за варене на пара. В тенджерата предварително се налива около 300 мл вода и когато тя кипне, се поставя решетката с кюфтенцата, които се пекат около 20 минути на пара.


Съвет: При сервирането за гарнитура или украса може да се използват различни зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


339 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта