Лимонова крем супа

Дата: 10.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1 кг пилешки фенери
1 глава лук
1 морков
за супата:
2 глави лук
1 морков
100 г глава целина
2 лимона
1 дафинов лист
150 мл животинска сметана
20 г краве масло
1 пълнозърнеста багета
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лимонова крем супаБульонът се приготвя като фенерите се заливат със студена вода и към тях се добавят нарязаните наедро лук и морков. Вари се на слаб огън за около 1 час, като се отпенва. След това бульонът се прецежда.
2
Лимонова крем супа 2Морковът, лукът и целината за супата се наситняват. Маслото се сгорещява в тенджера и зеленчуците се запържват в него, без да стават карамелени. Прибавя се 1,4 л бульон.
3
Лимонова крем супа 3Лимоните се обелват тънко с белачка и бялата част се отделя от кората. Кората се реже на тънки ивички, поставя се в касерола и се бланшира 3 пъти, като водата се изхвърля всеки път. Лимоните се изцеждат.
4
Лимонова крем супа 4Лимоновият сок, корите и дафиновият лист се добавят към супата и се вари 30 минути на слаб огън, под капак.
5
Лимонова крем супа 5След това супата се пасира, прецежда се и се смесва със сметаната. Загрява се за кратко без да кипва, за да не се пресече. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
6
Лимонова крем супа 6Багетата се реже на тънки филийки, слага се в тава и се запича в загрята на 200 градуса фурна до златисто – около 8 минути.
7
Лимонова крем супа 7Супата се поднася, гарнирана с хрупкавия хляб и нарязания пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2014
На мен много ми хареса тази супа и също ми се получи редичка. Аз й добавих и месото, от което направих бульона, след като я пасирах. Добавих й също и малко захар, но пак си остана киселичка.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Нямах дафинов лист под ръка и сложих мащерка, а вместо сметана - кокосово мляко, тъй като вкъщи някои постят. Нестандартна е :)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2014
на мен доста редичка ми се получи. Дали не обърках нещо?!? Ама я изпихме и ни хареса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта