Лозови сарми с извара и орехови ядки

Дата: 16.12.2005
Източник: Бон Апети
Лозови сарми с извара и орехови ядки
 
Необходими продукти:
30 бр. лозови листа
2 печени червени чушки
1 кисела краставичка
1 глава лук
4 с. л. олио
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. босилек
2 щипки сол
100 г обезкостени солени маслини
250 г кьопоолу
300-400 г извара
100 г орехови ядки
1 яйце
1 к. ч. олио
1 с. л. кисело мляко
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1-2 щипки кимион
магданоз за декорация
 

Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с извара и орехови ядкиОреховите ядки се запичат на сух тиган.
2
Лозови сарми с извара и орехови ядки 2Изварата се поставя в купа, добавят се яйцето и киселото мляко. Подправя се с чубрица, червен пипер и кимион, изсипват се смлените орехови ядки.
3
Лозови сарми с извара и орехови ядки 3Плънката се разпределя в лозовите листа. Завиват се сарми и се нареждат в предварително намазнена тава. Поливат се с олио.
4
Лозови сарми с извара и орехови ядки 4Налива се вода, която да достига до средата на сармите. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Сармите се пекат около 30 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
5
Лозови сарми с извара и орехови ядки 5Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио. Към края се слагат нарязаните надребно чушки, налива се балсамовият оцет, посолява се. Добавят се наситнените маслини и краставички, доматеното пюре и кьопоолуто. Поръсва се с босилек.
6
Лозови сарми с извара и орехови ядки 6В подходяща чиния се слага метален пръстен и се пълни с гарнитурата. Отстрани се нареждат сармите и пръстенът се отстранява. Ястието се поръсва с наситнен магданоз и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


243 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта