Мариновани свински ребра

Дата: 26.11.2015
Източник: Бон Апети
Мариновани свински ребра
 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра
500 мл кока кола
250 г кетчуп
100 г кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. черен пипер
1 с. л. бял синап
1 с. л. сол
1 с. л. кимион на зърна
1 с. л. пушен червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Мембраната на ребрата се маха.

2
Кимионът и синапът се запичат на сух тиган, след което се стриват в хаванче, заедно с черния пипер. Смесват се със солта, червения пипер и 1 с. л. от захарта.
3
Месото се натрива със сухата смес от подправки, залива се с 250 мл кола и се оставя да се маринова за една нощ.
4
След това ребрата се подреждат в тава, заливат се с маринатата и тавата се покрива с алуминиево фолио.


5
Ястието се пече се 3–4 часа в загрята на 150 градуса фурна.
6
След това ребрата се изваждат и се подреждат на скарата във фурната.
7
Кетчупът се смесва с останалото количество кола и захар, и месото се намазва обилно с него.
8
Ребрата се пекат в загрята на 180 градуса фурна, до карамелизиране, като периодично се мажат със сместа с кетчуп.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2015
Цвети, най-добре се получава със свински ребра или свински гърди. Ако все пак предпочиташ пържоли - то нека да са вратни. Котлетните изсъхват.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Може ли да се приложи за вратни или котлетни пържоли? :-\\
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта