Милфьой със смокини и рикота

Превъзходен френски десерт с нежен крем, сладки смокини и хрупкави кори с масло
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 точени кори
4 с. л. захар
30 г краве масло

за плънката:
500 г сирене „Рикота“
70 г пудра захар
4 с. л. лимонов сок
кората от 2 лимона
30 малки смокини

за балсамовата редукция:
200 мл балсамов оцет
1 с. л. захар

за поръсване:
20 г кедрови ядки


Начин на приготвяне:
1
Милфьой със смокини и рикота
Маслото се разтопява. Върху голяма дъска се слага една кора, отгоре се намазва с част от маслото, поръсва се с малко от захарта, слага се втора кора и така, докато се подредят всички.
2
Милфьой със смокини и рикота 2
Разрязват се на 32 квадрата, подреждат се в тава за фурна, покрита с пергаментова хартия. Отгоре също се покриват с хартия, притиска се с втора тава и се пече за 25 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
3
Милфьой със смокини и рикота 3
Рикотата се разбърква добре с пудрата захар, настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
4
Милфьой със смокини и рикота 4
Балсамовият оцет се кипва със захарта и се оставя на бавен огън да се редуцира, докато се получи средно гъст сироп (върху порцеланова чинийка капката трябва да запази формата си, но да е течна в сърцевината).
5
Милфьой със смокини и рикота 5
Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златисто.
6
Милфьой със смокини и рикота 6
Смокините се нарязват на тънки парчета.
7
Милфьой със смокини и рикота 7
В чиния се слага малко от крема, отгоре се поставя едно квадратче кори,след това отново крем, нарязани натънко смокини, кора. Това се повтаря три пъти.
8
Милфьой със смокини и рикота 8
Отгоре се полива с балсамовата редукция и се поръсва със запечени кедрови ядки. Десертът се сервира веднага.


Съвет: Внимавайте да не препечете кедровите ядки, тъй като ще станат горчиви.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
На външен вид изглежда божествено. Обожавам смокини!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: