Мусака с праз и ориз

Дата: 25.11.2008
Източник: Бон Апети
Мусака с праз и ориз
 
Необходими продукти:
1 кг праз
2-3 с. л. масло
3 с. л. брашно
1-1 1/2 ч. ч. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч. л. естрагон
1-2 ч. л. сол
8-10 с. л. олио
2 ч. ч. прясно мляко
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
3 домата
100 г ориз
100-150 г кашкавал
2-3 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с праз и оризПразът се нарязва надребно и се задушава 5-6 минути под капак в 8-10 с. л. (1 к. ч.) олио и 1 ч. л. сол на умерен огън.
2
Мусака с праз и ориз 2Добавя се един почистен и нарязан домат и се задушава още 5 минути.
3
Мусака с праз и ориз 3Сипват се оризът и 100 мл вряла вода.
4
Мусака с праз и ориз 4Овкусява се с наситнени копър и магданоз и естрагон.
5
Мусака с праз и ориз 5Маслото за соса се рзтопява и се разбърква с 3 с. л. брашно и 1-1 1/2 ч. ч. прясно мляко.
6
Мусака с праз и ориз 6Яйцата се разбиват и в тях на тънка струя се долива сос.
7
Мусака с праз и ориз 7Задушените зеленчуци се изсипват в дълбока тава и се покриват с нарязаните на колелца два домата.
8
Мусака с праз и ориз 8Заливат се със сос и отгоре се настъргват 100-150 г кашкавал. Мусаката се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2016
Много вкусна рецепта, стана любима на дъщеря ми. Може би носи и маслинки - ще й придаде малко средиземноморски вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта