"Огнен" шоколадов мус

Дата: 05.02.2009
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
200 мл сладкарска сметана
150 г шоколадов кувертюр
50 г лешници
2 яйца
6 с. л. захар
1 с. л. краве масло
2 ч. л. портокалов ликьор
 

Начин на приготвяне:
1
Захарта се изсипва в тенджера и се залива с 2 с. л. вода.
2
Изчаква се захарта да стане златиста и се прибавят предварително запечените цели лешници.
3
Разбърква се 1-2 минути, след което сместа се оставя настрана, докато лешниците изстинат.
4
Изстиналите лешниците се смилат надребно в блендер.
5
Шоколадовият кувертюр се разтопява на водна баня.
6
Прибавя се маслото и се разбърква.
7
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват леко, след което се изливат внимателно при разтопения шоколад.
8
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с шоколада.
9
Поръсва се с чили и се омесва с разбитата на сняг сметана.
10
Сипва се портокаловият ликьор и полученият мус се разпределя в десертни чаши. Украсява се с натрошените лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта