Огретен от спанак

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Огретен от спанак
 
Необходими продукти:
2 кг спанак (може и замразен, но вкусът се променя)
400 г сирене
4 яйца
3 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
150 мл зехтин
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се накълцват и се задушават в зехтина.
2
Спанакът се бланшира в подсолена вода, след което се отцежда и се смесва с яйцата и натрошеното сирене. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Задушените лук и чесън се добавят към спаначената смес и всичко се разбърква. Слага се в тава и се пече около 10 минути в нагорещена до 200 градуса фурна. Три-четири минути преди да стане готов, огретенът се поръсва с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


314 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта