„Охлюви“ с пресен лук

Дата: 04.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
60 г краве масло (студено)
3 връзки пресен лук
1/4 връзка магданоз
1 яйце
3 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая
2 ч. л. захар
2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
„Охлюви“ с пресен лукМаята се разтваря в 100 мл вода, заедно със захарта.
2
„Охлюви“ с пресен лук 2Брашното се смесва със солта. Прибавя се маслото и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
3
„Охлюви“ с пресен лук 3Налива се маята. Добавя се яйцето, разбърква се добре и върху набрашнен плот се замесва тесто.
4
„Охлюви“ с пресен лук 4Поставя се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
5
„Охлюви“ с пресен лук 5Лукът и магданозът се наситняват и се смесват със зехтина.
6
„Охлюви“ с пресен лук 6Тестото се разточва върху набрашнен плот и се поръсва със зелениите.
7
„Охлюви“ с пресен лук 7Завива се руло и се реже на парчета - „охлюви“.
8
„Охлюви“ с пресен лук 8Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Аз сложих киселец и девисил. Ухаят изумително.
9.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2016
Аз добавих и малко сиренце. Много вкусни станаха.
8.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Лесно, бързо, вкусно,и ето как изглеждат
7.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Вторият път нямах пресен лук и ги направих с една глава червен лук. Смело мога да кажа,че и по двата начина е уникално вкусно!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Лесно,бързо...страхотен вкус! Толкова бързо свършиха,че не успях да ги снимам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта