Охлюви със сушени кайсии и кардамон

Дата: 11.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно (+ за размесване)
1/2 ч. л. сол
75 г краве масло
7 г суха мая
30 г захар
1 яйце
250 мл топло прясно мляко
за плънката:
250 г сушени кайсии
6 шушулки кардамон
4 с. л. конфитюр от кайсии
за намазване:
3 с. л. кафява захар
3 с. л. конфитюр от кайсии

Начин на приготвяне:
1
Охлюви със сушени кайсии и кардамонБрашното се смесва със солта.
2
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 2Маята се разтваря в млякото, заедно със захарта и се оставя да шупне.
3
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 3Шупналата мая се налива към брашното.
4
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 4Добавят се разтопеното масло и яйцето.
5
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 5Замесва се тесто и се оставя да втаса.
6
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 6Кайсиите за плънката се накълцват.
7
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 7Смесват се със стрития в хаванче кардамон и конфитюра.
8
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 8Тестото се разточва на правоъгълник с дебелина 1 см и плънката се разпределя отгоре.
9
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 9Навива се руло.
10
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 10Нарязва се на 12 шайби.
11
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 11Подреждат се в тава, с разреза нагоре и се оставят да втасат за 15 минути.
12
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 12Конфитюрът се загрява и рулцата се намазват с него.
13
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 13Поръсват се със захарта.
14
Охлюви със сушени кайсии и кардамон 14Пекат се 20 минути в загрята на 190 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2016
Мойте охлюви без кардамон :)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2014
супер е
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2014
Страхотни....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта