Пълнен патладжан с агнешко терияки

Дата: 04.02.2014
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Пълнен патладжан с агнешко терияки
 
Необходими продукти:
350 г крехко смляно агнешко
2 с.л. Кикоман Терияки марината
2 ч.л. смлян кориандър
2 големи патладжана
2 с.л. зехтин
1 глава лук, обелен и нарязан на ситно
150 г нарязани гъби
2 с.л. доматено пюре
400 г консервирани рязани домати
200 г дългозърнест ориз, сварен
2 ч.л. борови ядки
1 ч.л. нарязана свежа мента или босилек
 

Начин на приготвяне:
1
1. Сложете агнешкото в купа и добавете Кикоман Терияки соса и кориандъра. Похлупете и оставете в хладилника за 2-3 часа.
2. Нарежете патладжаните на половинки по дължина. Издълбайте срцевината и я нарежете на ситно.
3.Сварете патладжаните за около 3 мин. Отцедете ги и ги оставете настрана.
4.Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете лука докато омекне. Изсипете каймата в Терияки соса и я запържете за около 5 мин. Добевете гъбите, доматеното пюре, доматите и нарязания патладжан. 5.Похлупете тигана и оставате ястието да къкри за 30 мин. Разбъркайте с ориза, боровите ядки, ментта и босилека.
6.Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете патладжаните в намазнен термоустойчив сд и ги напълнете с агнешката смес. Покрийте с фолио и печете 30 минути. Сервирайте с топъл хляб и салата.

Съвет: Пълнените патладжани могат да бъдат предварително подготвени и да се стоплят преди сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


337 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта